Odpovědi
http://www.daryzelandu.cz/lanolin-ovci-kosmetika.html vyborna kosmetika s lanolinem!
Vložil: trisha, kdy: 7.4.2010 www.rodinaadeti.cz | forum.zdrave-hubni.cz | www.rostaci.czMluví se o dobrých zkušenost s udržováním kožených oděvů.
Jinak:
Lanolin ( latinsky Lanolinum, původem z lāna, "vlna", a oleum, "olej"), též nazývaný Adeps Lanae, je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě; též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin.
Kosmetika (změkčuje a zjemňuje pokožku; různé krémy) Textilní průmysl (změkčovadlo; přidává se do některých pracích prostředků) Kožedělný průmysl Lékařství a farmakologie (antibakteriální a hypoalergenní; podporuje hojení drobných popálenin; je použit pro výrobu vitamínu D3Vložil: datel, kdy: 4.4.2010 www.nubia.bmoney.eu
Ten pravý lanolin a na to si opravdu dejte pozor lze poznat i tak,že se táhne jako med.Různí stánkaři a takzvaní prodejci jej totiž i ředí.0,5 l se dá sehnat do ceny okolo 180-190,-Kč.Mimo ovčích dek se dají ručně prát prakticky veškeré vlněnné výrobky a textilie.Krom toho já jej ředím ve vaně a po vyprání si klidně "vyperu" šlapáním i své nohy.Dá se s ním totiž i vykoupat se v něm a působí blahodárně na naši pokožku.
Jóžin.





